Η Β. Μακεδονία θα ξεπεράσει τις δυσκολίες, επανέλαβε ο Σασόλι

Η Β. Μακεδονία θα ξεπεράσει τις δυσκολίες, επανέλαβε ο Σασόλι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:10 Δημιουργία 05/11/19, 17:08

Την αμέριστη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις προσπάθειες της Βόρειας Μακεδονίας για ένταξη στην ΕΕ σημείωσε εκ νέου την Τρίτη από τα Σκόπια ο Μάριο Σασόλι, κατά τη δεύτερη μέρα επίσκεψης του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στη χώρα.

«Στα Σκόπια είδα ότι οι πολίτες είναι βαθιά ανήσυχοι εξαιτίας του αδιεξόδου και το κατανοώ πλήρως», είπε και πρόσθεσε: «Σας ενθαρρύνω να μη χάνετε την ελπίδα σας. Δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά μια δυσκολία την οποία σύντομα θα ξεπεράσουμε. Η Βόρεια Μακεδονία είναι ένα λαμπρό παράδειγμα πολιτικής ωριμότητας στα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία ενδεχομένως θα αναγνωριστεί. Ελπίζω ότι η χώρα δεν θα αποθαρρυνθεί, αλλά θα αξιοποιήσει αυτό το διάλειμμα για να συνεχίσει τον δρόμο των τολμηρών μεταρρυθμίσεων».

Ο κ. Σασόλι τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία στην Ευρώπη είναι υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων, σε όλους τους θεσμούς, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «θα πεισθούν και τα λίγα κράτη μέλη που είχαν επιφυλάξεις στο τελευταίο Συμβούλιο».

Απευθυνόμενους στους νέους με τους οποίους συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις, είπε ότι «έχουν πάθος για την Ευρώπη και μοιράζονται τις ίδιες αξίες για την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου», και τόνισε ότι «δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε, ανήκουν στην οικογένειά μας, θα την εμπλουτίσουν. Εχουμε κοινό πεπρωμένο».

Κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία, την πρώτη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ως πρόεδρος του ΕΚ, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, τον Πρόεδρο Στέβο Πεντάροφσκι, τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Αν σου άρεσε κάνε