Και πάλι στην κυπριακή ΑΟΖ το τουρκικό γεωτρύπανο Fatih

Και πάλι στην κυπριακή ΑΟΖ το τουρκικό γεωτρύπανο Fatih

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:00 Δημιουργία 06/11/19, 16:52

Συνέχεια στις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ για τις έρευνες υδρογονανθράκων δίνει την Τετάρτη η Άγκυρα, λίγες εβδομάδες πριν από την άτυπη τριμερή σύνοδο για το Κυπριακό μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη, του Μουσταφά Ακιντζί και του γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στο Βερολίνο, στις 25 Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Ενέργειας του Ταγίπ Ερντογάν, Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε πως το γεωτρύπανο Fatih θα πραγματοποιήσει νέα γεώτρηση στην κατεχόμενη Κύπρο θα ξεκινήσει το «Fatih» σε μερικές εβδομάδες, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή το πλωτό γεωτρύπανο βρίσκεται στην Μερσίνα για ανεφοδιασμό. Για το Yavuz ο Τούρκος υπουργός είπε ότι ξεκίνησε τη γεώτρηση Μόρφου πριν μερικές εβδομάδες.

Σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Ντονμέζ, τόνισε ότι το Fatih ολοκλήρωσε την γεώτρηση του Φενίκε και ήρθε στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας για ανεφοδιασμό. «Εκεί, αφού σε λίγες βδομάδες κάνει εργασίες ανεφοδιασμού και συντήρησης θα ξεκινήσει ξανά γεώτρηση στις περιοχές που έχουμε αδειοδοτηθεί από την "τδβκ"», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, το «Oruc Rheis» και το «Barbaros» συνεχίζουν τις δισδιάστατες και τρισδιάστατες έρευνές τους. «Όπως έχουμε πει αν υπάρχει κάτι θα το βρούμε, όταν το βρούμε πρώτα ο Αλλάχ θα το ανακοινώσουμε στον λαό μας. Χρειάζεται λίγη υπομονή», είπε ο Ντονμέζ.

Αν σου άρεσε κάνε