Νέο «κρεσέντο» Ερντογάν για «ανοιχτές κάνουλες»

Νέο «κρεσέντο» Ερντογάν για «ανοιχτές κάνουλες»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:08 Δημιουργία 07/11/19, 20:02

Επίθεση στην Ευρώπη εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για μία ακόμη φορά, "απειλώντας" την ΕΕ, για άλλη μια φορά με το προσφυγικό.

"Θα ανοίξουμε τις πόρτες αν δεν προσφέρει ικανοποιητική υποστήριξη", είπε ο Ερντογάν.

Μετά το πέρας της συνέντευξης, ο Ερντογάν δέχτηκε ερώτηση, αναφορικά με το τι θα κάνει με τους πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη: Εμείς έχουμε μία συμφωνία. Με ή χωρίς στήριξη, θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε τους φιλοξενουμένους μας, όμως μέχρι ενός σημείου. Αν διαπιστώσουμε ότι αυτό δεν λειτουργεί, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να ανοίξουμε τις πόρτες. Όταν ανοίξουμε τις πόρτες είναι σίγουρο το πού θα πάνε. Και πριν περάσουν από την Ουγγαρία γνωρίζουν καλά". Η τελευταία πρόταση ήταν πάσα στον Ορμπάν, ο οποίος σχολίασε: Από τα σύνορά μας η παράνομη μετανάστευση δεν περνά. μπορούμε να σταματήσουμε τους παράνομους μετανάστες στα σύνορά μας".

Βρίσκοντας αφορμή το γεγονός πως βρίσκεται σε ιδιαίτερα συμπαθές περιβάλλον, ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, ο Ερντογάν, επέκρινε στρατηγικούς εταίρους της Τουρκίας, οι οποίοι έχουν δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις, υπονοώντας την οργάνωση του πάστορα Φετουλάχ Γκιουλέν, αλλά και τους Κούρδους. Χαρακτηριστικά είπε ότι η υποστήριξη του Τραμπ προς τον Κούρδο στρατιωτικό, Μαζλούμ Κομπάνι, είναι σαν να υποστηρίζει τον αλ-Μπαγκντάντι.

"Πιάσαμε την μεγάλη αδερφή του Μπαγκντάντι με τον άντρα της και τους κρατάμε. Έχουμε πιάσει τα 13 πιο κοντινά πρόσωπα στον Μπαγκντάντι. Η στάση της Τουρκίας απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος δεν συγκρίνεται με καμία άλλη στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, έχουμε περισσότερα από 1150 μέλη του DAESH στις φυλακές μας" τόνισε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο ζήτημα της τρομοκρατίας και συνέχισε με τις συνηθισμένες του αιχμές κατά της Δύσης: "Δυστυχώς, ορισμένοι στρατηγικοί μας συνεργάτες συζητούν και δείχνουν αλληλεγγύη στους ηγέτες των τρομοκρατικών οργανώσεων. Αυτό μας αναστατώνει".

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε ότι περίπου 76.000 άνθρωποι από 151 χώρες, έχει απαγορευτεί να εισέλθουν στην Τουρκία.

Παράλληλα κατηγόρησε την Ευρώπη λέγοντας πως "η συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία είναι κάθε άλλο παρά εποικοδομητική", ενώ πήγε ένα βήμα ακόμα παραπέρα προειδοποιώντας ότι "σημαντικός αριθμός από τους 4 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Τουρκία είναι πιθανό να μεταναστεύσει στην Ευρώπη".

Αν σου άρεσε κάνε