Στις ΗΠΑ επιστρέφει ο τζιχαντιστής που εγκλωβίστηκε στον Έβρο

Στις ΗΠΑ επιστρέφει ο τζιχαντιστής που εγκλωβίστηκε στον Έβρο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:02 Δημιουργία 14/11/19, 13:58

Στις ΗΠΑ θα απελάσει τελικά η Τουρκία τον Αμερικανό μαχητή του Ισλαμικού κράτους, τον οποίον είχε αφήσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα πριν από λίγες ημέρες και εγκλωβίστηκε εκεί, αφού δεν τον δέχθηκε η Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως η Τουρκική Αστυνομία είχε έρθει στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές και ζήτησε να επιτραπεί στον Αμερικανό πολίτη που τη συνόδευε να εισέλθει στην Ελλάδα, καθώς είχε συλληφθεί διότι υπερέβη το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο παραμονής του στην Τουρκία.

Οι ελληνικές αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο και επέστρεψε στην Τουρκία, σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, όμως τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως ο άνδρας παρέμενε στη «νεκρή ζώνη» μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ συμφώνησαν να πάρουν πίσω τον μαχητή του ισλαμικού κράτους, ο οποίος είχε ζητήσει να απελαθεί στην Ελλάδα.

«Κατόπιν εγγυήσεων πως θα τον δεχθούν πίσω οι ΗΠΑ και πως θα προμηθεύσουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα, έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για να τον στείλουμε στις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Αν σου άρεσε κάνε