Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Κύπρου

Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Κύπρου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:28 Δημιουργία 14/11/19, 19:11

Νέες απειλές κατά της Κύπρου εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων και ειδικά επί των υδρογονανθράκων που έχουν εντοπιστεί στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με τον ίδιο τρόπο που εξαλείψαμε τις απειλές κατά της παρουσίας των Τουρκοκυπρίων στο παρελθόν», αναφέρει στο μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει για άλλη μια φορά την Κύπρο για την μη εξεύρεση λύσης.

«Δυστυχώς, οι προσπάθειες να επιτευχθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και διαρκής πολιτική λύση στο νησί δεν βρήκαν ανταπόκριση στο νότιο τμήμα της Κύπρου», ανέφερε.

Ο Ερντογάν προειδοποίησε παράλληλα την Ευρώπη ότι δεν μπορεί να καταστήσει τους Τουρκοκύπριους «αιχμάλωτους» των Ελληνοκυπρίων.

«Κανείς, και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τον Τουρκοκύπριο σε αιχμάλωτο των ελληνοκυπριακών παιχνιδιών. Στο πλαίσιο των ιστορικών και συμβατικών υποχρεώσεών μας, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η σημαία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου να κυματίζει με υπερηφάνεια στις θάλασσες και τους αιθέρες, όπως και στην στεριά. Ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την εθνική μας υπόθεση, την Κύπρο και τους Τουρκοκύπριους», καταλήγει το μήνυμά του.

Αν σου άρεσε κάνε