Reuters: Στα 1,7 τρισ. δολ. η αποτίμηση της Saudi Aramco

Reuters: Στα 1,7 τρισ. δολ. η αποτίμηση της Saudi Aramco

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:53 Δημιουργία 18/11/19, 08:51

Η Saudi Aramco έχει θέσει ένα εύρος τιμών για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Ριάντ το οποίο υπονοεί ότι ο πετρελαϊκός γίγαντας της Σαουδικής Αραβίας αποτιμάται μεταξύ 1,6 και 1,7 τρισ. δολαρίων.

Δηλαδή 2 τρισ. δολ. λιγότερα από τον στόχο που είχε θέσει ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος, καθιστώντας αυτή την IPO ως τη μεγαλύτερη παγκοσμίως.

Εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν την Κυριακή, σύμφωνα με το Reuters, πως σχεδιάζει να πουλήσει το 1,5% των μετοχών της, δηλαδή περίπου 3 δισ. μετοχές, στο ενδεικτικό εύρος τιμών μεταξύ 8 και 8,53 δολαρίων (δηλαδή από 30 έως 32 σαουδαραβικά ριγιάλ), αποτιμώντας την IPO στα 25,60 δισ. δολ (96 δισ. ριγιάλ).

Η Aramco, αναφέρει το πρακτορείο, θα μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ των 25 δισ. δολ. που άντλησε η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, στην αρχική δημόσια προσφορά που έκανε το 2014, για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζεται πως ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Σ. Αραβίας θα επιτρέψει τη δημόσια προσφορά από τις 17 Νοεμβρίου, το βιβλίο προσφορών θα κλείσει στις 4 Δεκεμβρίου και η τελική τιμολόγηση των μετοχών της Aramco θα λάβει χώρα στις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το προσπέκτους της IPO.

Αν σου άρεσε κάνε