Τουλάχιστον 3 νεκροί από πυροβολισμούς στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ

Τουλάχιστον 3 νεκροί από πυροβολισμούς στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:16 Δημιουργία 18/11/19, 18:45

Τουλάχιστον 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα από πυροβολισμούς που έπεσαν σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Ντάνκαν, στην πολιτεία Οκλαχόμα των ΗΠΑ, σε ακόμα ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σε δημόσιο χώρο επί αμερικανικούς εδάφους.

Όπως μεταδίδει το Sputnik, επικαλούμενο αμερικανικά ΜΜΕ, το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε κατάστημα της αλυσίδας Walmart.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Ντάνι Φορντ, τον οποίο επικαλείται το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TNN-ABC, οι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν έξω από το σούπερ μάρκετ και ο δράστης βρίσκεται μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές αρχές της πόλης, η αστυνομία ζήτησε από τις διοικήσεις να αποκλείσουν την πρόσβαση στα σχολεία της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Αυγούστου, ένας λευκός άνδρας, ηλικίας 21 ετών, σκότωσε 22 πελάτες σε ένα Walmart στο Ελ Πάσο του Τέξας, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα στις ΗΠΑ, σε κοντινή απόσταση από σύνορα με το Μεξικό.

Σε ένα μανιφέστο που είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο πριν από την επίθεση, ο ένοπλος είχε καταγγείλει την «εισβολή ισπανόφωνων στο Τέξας», ενώ είχε παραδεχθεί, μετά τη σύλληψή του, ότι ήθελε να σκοτώσει «Μεξικανούς».

Αν σου άρεσε κάνε