Εγκρίθηκε η πρόταση της Κομισιόν για τον Ούγγρο Επίτροπο

Εγκρίθηκε η πρόταση της Κομισιόν για τον Ούγγρο Επίτροπο

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 18/11/19, 21:48

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν την Δευτέρα την υποψηφιότητα του Ούγγρου, Όλιβερ Βάρχελι για τη θέση του Επιτρόπου Διεύρυνσης, ανοίγοντας τον δρόμο για να αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα Επιτροπή την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Βάρχελι, ο νυν πρεσβευτής της Ουγγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν ο τελευταίος από τους 27 προτεινόμενους Επιτρόπους, η υποψηφιότητα του οποίου εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αρχικά, οι ευρωβουλευτές είχαν απορρίψει την υποψηφιότητά του, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τη στενή σχέση του Βάρχελι με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

«Οι συντονιστές της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρότειναν την έγκριση της υποψηφιότητας του (Όλιβερ) Βάρχελι μετά τις απαντήσεις που έδωσε στις γραπτές ερωτήσεις τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου, Ζάουμε Ντουκ Γκιλιότ με ανάρτησή του στο Twitter.

Όλες οι πολιτικές ομάδες, εκτός από τη ριζοσπαστική αριστερά και τους οικολόγους, ενέκριναν την υποψηφιότητα του Βάρχελι.

Η ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έγκριση ολόκληρης της νέας Επιτροπής, της οποίας προίσταται η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει οριστεί για τις 27 Νοεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε