Άνετο προβάδισμα του Τζόνσον για τις βρετανικές εκλογές

Άνετο προβάδισμα του Τζόνσον για τις βρετανικές εκλογές

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:18 Δημιουργία 19/11/19, 18:15

Σταθερό και αυξημένο εμφανίζεται το προβάδισμα των Τόρις (Συντηρητικών) του Μπόρις Τζόνσον για τις εκλογές στη Βρετανία στις 12 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Kantar που δημοσιεύεται την Τρίτη.

Η υποστήριξη προς τους Τόρις εκτοξεύτηκε στο 45% (+8 μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση της Kantar που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από έξι ημέρες), ενώ το ποσοστό των Εργατικών παρέμεινε σταθερό στο 27%.

Οι φιλοευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είναι στο 16% (-1 μονάδα) και το Κόμμα Brexit είναι στο 2%, καταγράφοντας απώλειες επτά μονάδων.

"Η πολύ μεγάλη αύξηση (8 μονάδες) στην υποστήριξη των Τόρις συγκριτικά με την τελευταία μας δημοσκόπηση καταγράφεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε βάρος του Κόμματος Brexit", αναφέρει σήμερα η Kantar.

Ο ηγέτης του Κόμματος Brexit Νάιτζελ Φάρατζ είχε ανακοινώσει νωρίτερα τον Νοέμβριο ότι το κόμμα του δεν θα διεκδικήσει έδρες που κέρδισαν οι Τόρις το 2017.

Η Kantar ανακοίνωσε ότι άλλαξε τη μεθοδολογία των δημοσκοπήσεων της, ώστε οι ερωτηθέντες που θα επιλέξουν ένα κόμμα που δεν έχει υποψήφιο στην περιφέρειά τους, να έχουν την επιλογή να δώσουν τη δεύτερη προτίμησή τους.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα 1.176 ερωτηθέντων μεταξύ της 14ης και της 18ης Νοεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε