Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:34 Δημιουργία 21/11/19, 10:18

Καταδικάζει το Πεκίνο την υιοθέτηση των νομοσχεδιών για το Χονγκ Κονγκ από το αμερικανικό Κογκρέσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, Γκενγκ Σουάγνκ.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, η Κίνα «καταδικάζει έντονα και αντιτίθεται αναμφισβήτητα» στην κίνηση, η οποία συνιστά ανάμειξη στις εγχώριες υποθέσεις της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πηγές του Reuters, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υπογράψει τα νομοσχέδια που εγκρίθηκαν αυτή την εβδομάδα από το Κογκρέσο για το Χονγκ Κονγκ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες με συντριπτική πλειοψηφία το κείμενο για την υπεράσπιση «των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας» στο Χονγκ Κονγκ.

Σε αυτό προβλέπεται η απαγόρευση εξαγωγών μη θανατηφόρων μέσων αντιμετώπισης ταραχών, η ανά τακτά χρονικά διαστήματα αξιολόγηση του βαθμού αυτονομίας της πρώην βρετανικής αποικίας ώστε να κρίνεται εάν θα διατηρεί το ειδικό οικονομικό καθεστώς που της έχει χορηγήσει η Ουάσινγκτον, καθώς και η επιβολή κυρώσεων σε κινέζους αξιωματούχους που κρίνεται ότι ενέχονται στην καταστολή των διαδηλώσεων στην περιοχή που διαρκούν μήνες.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το ψήφισμα αυτό με 417 ψήφους υπέρ έναντι 1 κατά, μία ημέρα μετά την ομόφωνη έγκρισή του από τη Γερουσία.

Αν σου άρεσε κάνε