«Ναι μεν αλλά» και πάλι από τον Τραμπ για τη συμφωνία με την Κίνα

«Ναι μεν αλλά» και πάλι από τον Τραμπ για τη συμφωνία με την Κίνα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:54 Δημιουργία 22/11/19, 15:51

Νέα διφορούμενα μηνύματα για την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα έστειλε την Παρασκευή ο Ντόναλτ Τραμπ, σε συνέντευξη του Αμερικανού προέδρου στο Fox News.

Όπως είπε ο Τραμπ, «θέλω να υπογράψουμε μια συμφωνία με την Κίνα και πιστεύω πως είμαστε πολύ κοντά στο να το καταφέρουμε».

Ωστόσο, στη συνέχει ο ίδιος τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν υποχωρούν από τη στήριξη τους προς τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ, με την Κίνα να έχει τονίσει προς τους Αμερικανούς ότι πρέπει να σταματήσουν την υποστήριξη τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ εάν θέλουν να έχουν μια συμφωνία με το Πεκίνο.

«Υποστηρίζω τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ αλλά στηρίζω και τις προσπάθειες του Κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, για την εκτόνωση της έντασης στην περιοχή» σημείωσε ο Τραμπ.

Σημειώνεται ο Κινέζος πρόεδρος διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι θέλει να υπογραφεί το συντομότερο η κατ' αρχάς συμφωνία για το εμπόριο με τις ΗΠΑ, πρόσθεσε όμως ότι «δεν θα διστάσει» να συνεχίσει τον εμπορικό πόλεμο, παρότι υπενθύμισε ότι δεν τον άρχισε η χώρα του και επέμεινε πως το Πεκίνο καταβάλλει προσπάθειες να τερματιστεί.

«Θέλουμε να εργαστούμε για να συναφθεί κατ' αρχάς συμφωνία, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της σχέσης μεταξύ ίσων», σημείωσε ο Σι απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο Νέο Οικονομικό Φόρουμ.

«Αν χρειαστεί, θα δώσουμε μάχη, αλλά εργαζόμαστε ενεργά προκειμένου να μην έχουμε εμπορικό πόλεμο. Δεν ξεκινήσαμε εμείς αυτόν τον εμπορικό πόλεμο, δεν είναι κάτι που θέλουμε», πρόσθεσε ο Κινέζος πρόεδρος.

«Θέλω μια δίκη»

Επιστρέφοντας στη συνέντευξη Τραμπ και στην εσωτερική κρίση που αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως έδωσε οδηγίες στον προσωπικό του δικηγόρο, Ρούντι Τζουλιάνι, να καταπολεμήσει τη διαφθορά στην Ουκρανία λόγω της φήμης του ως «μεγάλου διώκτη του εγκλήματος».

«Ο Ρούντι Τζουλιάνι είναι ένας από τους μεγαλύτερους διώκτες του εγκλήματος όλων των εποχών», δήλωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης. Δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι γνωστή ως διεφθαρμένη χώρα και ότι ο Τζουλιάνι ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για τη θέση αυτή.

Ο Τραμπ, εικάζοντας ότι η Βουλή θα εγκρίνει την απαγγελία κατηγοριών, τα λεγόμενα "άρθρα παραπομπής", δήλωσε ότι επιθυμεί μια δίκη στην ελεγχόμενη από τους ρεπουμπλικάνους Γερουσία, όπου θα μπορούσε να αναμένει μια πιο ευνοϊκή έκβαση.

Δήλωσε ότι μεταξύ των μαρτύρων, που θα ήθελε να καταθέσουν σε μια δίκη στη Γερουσία, είναι ο πληροφοριοδότης, του οποίου η καταγγελία οδήγησε στην έρευνα για την παραπομπή του. Η ταυτότητα του συγκεκριμένου προσώπου δεν έχει γίνει γνωστή.

«Θέλω μια δίκη», δήλωσε ο Τραμπ.

Αν σου άρεσε κάνε