Χονγκ Κονγκ: Δεκάδες μολότοφ εντόπισε η αστυνομία στην πολυτεχνειούπολη

Χονγκ Κονγκ: Δεκάδες μολότοφ εντόπισε η αστυνομία στην πολυτεχνειούπολη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:58 Δημιουργία 28/11/19, 14:55

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ μπήκε σήμερα, έπειτα από πολυήμερη πολιορκία, στην πολυτεχνειούπολη και ανέλαβε το έργο της περισυλλογής των αυτοσχέδιων βομβών μολότοφ και άλλων επικίνδυνων υλικών που είχαν αφήσει οι διαδηλωτές, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Η Πολυτεχνική Σχολή του Χονγκ Κονγκ ήταν το επίκεντρο της αμφισβήτησης στις 17 Νοεμβρίου όταν ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία. Οπλισμένοι με τόξα, βέλη και κοκτέιλ μολότοφ, οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία που απάντησε κάνοντας χρήση σφαιρών από καουτσούκ, δακρυγόνων και αντλιών εκτόξευσης νερού.

Τις συγκρούσεις αυτές, τις πιο βίαιες αφότου ξεκίνησε η αμφισβήτηση τον Ιούνιο, ακολούθησε η πολιορκία της Πολυτεχνικής Σχολής. Εκατοντάδες διαδηλωτές παρέμειναν οχυρωμένοι στην τεράστια έκταση της πολυτεχνειούπολης η οποία είχε περικυκλωθεί από την αστυνομία. Οι περισσότεροι από αυτούς παραδόθηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία. Άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν με σκοινιά ή μέσω των υπονόμων.

Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως όλοι έχουν εξαφανιστεί. Το προσωπικό του πανεπιστημίου δήλωσε ότι βρέθηκε μόνο ένα άτομο και οι δημοσιογράφοι δεν διαπίστωσαν καμία σημαντική παρουσία στη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών.

Ειδικοί στα εκρηκτικά, ακολουθούμενοι από δημοσιογράφους, περιήλθαν τις αίθουσες, περνώντας μπροστά από τοίχους γεμάτους εχθρικά προς την αστυνομία συνθήματα.

Συγκέντρωσαν σε μια αυλή μισογεμάτα μπιτόνια βενζίνης, βόμβες μολότοφ για την κατασκευή των οποίων είχαν χρησιμοποιηθεί μπουκάλια από κρασί και πολλά γυάλινα μπουκάλια που περιείχαν χημικές ουσίες. Τοποθέτησαν ετικέτες σε καθένα από αυτά και στη συνέχεια τα απομάκρυναν.

Αν σου άρεσε κάνε