Παραιτείται  σε 1,5 χρόνο η βασίλισσα Ελισάβετ, γράφει η Sun

Παραιτείται σε 1,5 χρόνο η βασίλισσα Ελισάβετ, γράφει η Sun

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 28/11/19, 20:57

«Φωτιά» στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ βάζει ένα δημοσίευμα της βρετανικής λαϊκιστικής εφημερίδας «The Sun», σύμφωνα με το οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας ετοιμάζεται να παραιτηθεί, ανοίγοντας το έδαφος για την διαδοχή της από τον πρίγκιπα Κάρολο.

Αυτό, ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, δεν θα συμβεί τώρα, αλλά σε... 18 μήνες, όταν και η βασίλισσα θα συμπληρώνει τα 95 της χρόνια. Τότε είναι που σχεδιάζει να ανακοινώσει και ε[ισήμως την αποχώρησή της από τον θρόνο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Τότε είναι, επίσης, που ο πρίγκιπας Κάρολος θα αναλάβει την «ηγεσία» της βασιλικής οικογένειας, παίρνοντας το χρίσμα από τη μητέρα του. Ήδη, υπάρχει έντονη φημολογία περί αναβάθμισης του Καρόλου σε «σκιώδη βασιλέα» ή ακόμα και σε αντιβασιλέα.

Ο 71χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ο οποίος πιστεύεται ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για απομάκρυνση του αδερφού του, πρίγκιπα Άντριου, από το παλάτι, μετά την συνέντευξη-«φιάσκο» του τελευταίου στο BBC, έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται γι' αυτή την πολύ σημαντική θέση.

Το δημοσίευμα, μάλιστα, επισημαίνει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ περιόρισε τις επίσημες δημόσιες εμφανίσεις της, από 332 το 2016 σε 283 το 2018.

Αν σου άρεσε κάνε