Ενδείξεις τρομοκρατίας για τους πυροβολισμούς στο London Bridge του Λονδίνου

Ενδείξεις τρομοκρατίας για τους πυροβολισμούς στο London Bridge του Λονδίνου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:17 Δημιουργία 29/11/19, 16:34

Τουλάχιστον ένα άτομα έχει σκοτωθεί στο London Bridge του Λονδίνου, μετά τις αναφορές για επίθεση που θυμίζει τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βρετανίας.

Νεκρός φέρεται να είναι ένας άνδρας που έφερε πάνω του μαχαίρι και που σκοτώθηκε από πυρά των Βρετανών αστυνομικών. Πέρα από το νεκρό, ακόμα 5 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από μαχαιριές, χωρίς να είναι ακριβής η σοβαρότητα των τραυμάτων τους

Η αστυνομία φέρεται να έχει εντοπιστεί ακόμα ένα ένοπλο άτομο και είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση εξουδετέρωσης του.

Σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, η μητροπολιτική αστυνομία αναφέρει πως «με τα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής, αντιμετωπίζουμε το περιστατικό ως σχετιζόμενο με τρομοκρατία».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει νωρίτερα πως φαίνεται πως κάποιος πυροβολήθηκε.

Το δίκτυο Sky News μετέδωσε πως ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε.

Πολίτες κάνουν λόγο για ρίψη πυρών και ισχυρή αστυνομική παρουσία στο σημείο, ασθενοφόρα αλλά και ελικόπτερα του στρατού στο σημείο.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, διακόπτει το πρόγραμμα της προεκλογικής του εκστρατείας και γυρίζει εσπευσμένα στην Ντάουνινγκ Στριτ, προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση.

«Ενημερώνομαι για το επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου και θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την άμεση αντιμετώπισή τους» , είπε ο Τζόνσον.

Η Γέφυρα του Λονδίνου ήταν το σημείο μιας επίθεσης τον Ιούνιο του 2017 όταν τρεις τζιχαντιστές έπεσαν με το φορτηγάκι τους πάνω σε πεζούς και στη συνέχεια επιτέθηκαν στους περαστικούς στη γύρω περιοχή σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Βρετανία μείωσε το επίπεδο απειλής για τρομοκρατία στο «σημαντικό» από «σοβαρό», το χαμηλότερο από το 2014.

Ο σταθμός London Bridge έκλεισε.

Αν σου άρεσε κάνε