Δύο πολίτες νεκροί από την επίθεση στο London Bridge του Λονδίνου

Δύο πολίτες νεκροί από την επίθεση στο London Bridge του Λονδίνου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:58 Δημιουργία 29/11/19, 20:39

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από την τρομοκρατική επίθεση του άνδρα που έσπειρε τον πανικό νωρίτερα μέσα στην Παρασκευή στο London Bridge του Λονδίνου, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών της βρετανικής πρωτεύουσας.

Τα δύο άτομα ήταν μεταξύ των τραυματιών από την επίθεση με μαχαίρι του δράστη, ο οποίος φορούσε μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά.και τα οποία κατέληξαν αργότερα υποκύπτοντας στις πληγές του, όπως μετέδωσε το BBC.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, με τα βρετανικά media να αναφέρουν πως το χτύπημα μοιάζει με τον τρόπο που λειτουργούν οι «μοναχικοί λύκοι» του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι όσοι εμπλέκονται στο έγκλημα και στην επίθεση θα κυνηγηθούν και θα δικαστούν, ενώ εξήρε την «γενναιότητα» των υπηρεσιών άμεσης επέμβασης και πολιτών που παρενέβησαν άμεσα.

Ο ίδιος, που ενημερώθηκε από τις αστυνομικές αρχές για την κατάσταση, δήλωσε αμέσως μετά ότι «από ότι γνωρίζουμε το περιστατικό έχει περιοριστεί», αλλά προέτρεψε όλους να είναι σε εγρήγορση καθώς «δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε τι συνέβη το 2017 στο ίδιο σημείο της πόλης» και εξέφρασε την ελπίδα όλοι να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Εξέφρασε τη συμπαράστασή του και στα θύματα - τους τραυματίες του περιστατικού - αλλά και στις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, δύο από τα θύματα που ενεπλάκησαν στην επίθεση και είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, τελικά κατέληξαν.

Αν σου άρεσε κάνε