Έτσι «γκριζάρει» τα θαλάσσια σύνορα η Τουρκία

Έτσι «γκριζάρει» τα θαλάσσια σύνορα η Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:53 Δημιουργία 02/12/19, 14:46

Απτόητη συνεχίζει τις προκλήσεις προς την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο η Τουρκία για τις αμφισβητήσεις των θαλασσίων συνόρων στην ανατολική Μεσόγειο, με την Άγκυρα να δίνει στη δημοσιότητα το χάρτη που ορίζει τα σύνορα της με τη Λιβύη, σύμφωνα με τη συμφωνία που υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και της αυτοαποκαλούμενης «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» της Λιβύης.

Σύμφωνα με χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής για θέματα αεροπορίας και ναυτιλίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ Τσαγατάϊ Ερτζίγες, από το σημείο Α έως Β στο χάρτη είναι τα όρια από την «συμφωνία»που υπέγραψε η Τουρκία με την τουρκοκυπριακή πλευρά το 2011. Tο σημείο C-D-E αποτελεί την μέση γραμμή μεταξύ των ηπειρωτικών εδαφών Τουρκίας με Αίγυπτο. Και το σημείο E-F είναι τα όρια που προκύπτουν από τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης.

Σημειώνεται πως το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στο Λονδίνο τις επόμενες μέρες, κατά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του NATO, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Εξάλλου, ο Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε τις επιθέσεις προς την Κύπρο και την κυπριακή ΑΟΖ, μιλώντας τη Δευτέρα, μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του αγωγού TANAP.

Δεν θα διατάξω την απόσυρση τεσσάρων ερευνητικών πλοίων έρευνας και γεωτρύπανων στην Ανατολική Μεσόγειο παρά την κατακραυγή από τις γειτονικές χώρες» ανέφερε.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι το τουρκικό ναυτικό θα συνεχίσει να παρέχει κορυφαία κάλυψη ασφαλείας για τα πλοία.

Αν σου άρεσε κάνε