Χωρίς καταδίκη της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης οι ΗΠΑ

Χωρίς καταδίκη της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης οι ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 03/12/19, 18:36

Χωρίς καταδίκη της προκλητικής κίνησης από την Τουρκία, για συμφωνία με τη Λιβύη για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο, σχολιάζουν οι ΗΠΑ τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «η ανακοίνωση ενός υπογεγραμμένου μνημονίου κατανόησης για την οριοθέτηση μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) έχει προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή, δεν είναι χρήσιμη και είναι προκλητική».

Σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ δεν παίρνουν γενικά θέση στις διαφωνίες για τα θαλάσσια σύνορα άλλων κρατών. Παρόλα όμως αυτά, κάλεσε «όλες τις πλευρές να απέχουν από ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο να αυξήσουν τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο σε μια ευαίσθητη χρονικά στιγμή».

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών παρατήρησε ότι «αυτές οι εξελίξεις δείχνουν τον κίνδυνο η σύγκρουση στη Λιβύη να λάβει ευρύτερες περιφερειακές διαστάσεις και την επείγουσα ανάγκη να εργαστούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μέσω διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας λύσης»

Αν σου άρεσε κάνε