ΗΠΑ: Η Καμάλα Χάρις αποσύρεται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2020

ΗΠΑ: Η Καμάλα Χάρις αποσύρεται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2020

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 03/12/19, 21:19

Την απόσυρση της από την κούρσα τους χρίσματος με τους Δημοκρατικούς για τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη η Καμάλα Χάρις. '

Η 55χρονη Χάρις ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος, ευχαριστώντας τους συνεργάτες της για την προεκλογική εκστρατεία που «έριξε αυλαία» σήμερα.

"Έκανα την αποτίμησή μου και το εξέτασα από κάθε πτυχή και τις τελευταίες λίγες μέρες κατέληξα σε μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις της ζωής μου", είπε σήμερα η μαύρη γερουσιαστής με mail της προς τους υποστηρικτές της.

"Η προεκλογική μου εκστρατεία απλά δεν έχει τους οικονομικούς πόρους που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε".

Η Χάρις πραγματοποίησε μια τηλεδιάσκεψη με μέλη του προσωπικού της σήμερα για να τους ενημερώσει για την απόφασή της, τόνισαν πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

Η 55χρονη γερουσιάστρια αυτοπαρουσιάστηκε ως μια ενωτική υποψήφια που θα μπορούσε να κινητοποιήσει την νεανική και προοδευτική βάση του κόμματος και ταυτόχρονα να προσελκύσει πιο μετριοπαθείς ψηφοφόρους.

Ωστόσο, αφού η δημοτικότητά της σκαρφάλωσε σε διψήφια νούμερα στις δημοσκοπήσεις, έπειτα από μια δυναμική εμφάνισή της σε μια τηλεμαχία των υποψηφίων τον Ιούνιο, τα ποσοστά της υποχώρησαν τους πρόσφατους μήνες.

Η Χάρις είναι η πρώτη από τους κορυφαίους υποψηφίους που αποχωρεί από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικώ

Αν σου άρεσε κάνε