Αισιόδοξη η Μέρκελ για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ

Αισιόδοξη η Μέρκελ για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:42 Δημιουργία 04/12/19, 16:18

Με θετικό «μάτι» βλέπει η Άγκελα Μέρκελ τις συζητήσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ για το εμπόριο, όπως δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του NATO στο Λονδίνο.

«Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή βάση προκειμένου να καταγραφεί πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες με τη νέα επιτροπή και τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιερν που ανέλαβε καθήκοντα» είπε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Εξάλλου, η Γερμανίδα ηγέτιδα ανακοίνωσε πως έλαβε την απόφαση να απελάσει δύο υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας αφού κατέστη σαφές πως η Ρωσία δεν συνεργαζόταν με την έρευνα για τη δολοφονία ενός Γεωργιανού στο Βερολίνο

«Θα συναντηθώ με τον Ρώσο πρόεδρο την ερχόμενη εβδομάδα και θα τον ενημερώσω. Λάβαμε την απόφαση αυτή επειδή δεν βλέπαμε η Ρωσία να μας υποστηρίζει στην εξιχνίαση της δολοφονίας αυτής».

Η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία υποψιάζεται ρωσική ή ουκρανική ανάμειξη στη δολοφονία του Ζελιμχάν Χανγκοσβίλι ο οποίος πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι σε κεντρικό πάρκο του Βερολίνου τον Αύγουστο ενώ πήγαινε σε ένα τέμενος.

Αν σου άρεσε κάνε