Καμία συναίνεση με την Τουρκία για την τρομοκρατία, ξεκαθάρισε ο Μακρόν

Καμία συναίνεση με την Τουρκία για την τρομοκρατία, ξεκαθάρισε ο Μακρόν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:38 Δημιουργία 04/12/19, 17:37

Λάβρος κατά της Τουρκίας εμφανίστηκε και πάλι ο Εμανουέλ Μακρόν μετά από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του NATO που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στο Λονδίνο.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως «δεν μπορούμε να έχουμε καμία απολύτως συναντίληψη με την Τουρκία σε θέματα τρομοκρατίας, καθώς είναι γνωστή η στήριξη που δίνει ο πρόεδρος Ερντογάν σε ομάδες που έχουν τρομοκρατικά χαρακτηριστικά».

«Είναι σαφές ότι δεν συμφωνούμε να κατατάξουμε ως τρομοκρατική οργάνωση το YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) και το PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) και πιστεύω ότι σε αυτό υπάρχει μια συναίνεση», είπε, αναφερόμενος στους συνάδελφους του ηγέτες στο ΝΑΤΟ, εκτός Τουρκίας.

«Πολεμάμε το PKK και όλους εκείνους που διεξάγουν τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Τουρκίας, αλλά δεν κάνουμε αυτή τη συντόμευση ή ομαδοποίηση που θέλει η Τουρκία μεταξύ αυτών των διαφορετικών πολιτικών και στρατιωτικών ομάδων. Οπότε υπάρχει διαφωνία, δεν άρθηκε», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο Μακρόν προσπάθησε να «θολώσει τα νερά» σχετικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει προ εβδομάδων περί «εγκεφαλικού θανάτου» του NATO, λέγοντας σήμερα ότι «πως η ευρωπαϊκή άμυνα δεν είναι εναλλακτική επιλογή ως προς το ΝΑΤΟ αλλά ένας πυλώνας μέσα στη Συμμαχία».

Αν σου άρεσε κάνε