Τώρα η Τουρκία έτοιμη για εξορύξεις προς τα σύνορα με τη Λιβύη!

Τώρα η Τουρκία έτοιμη για εξορύξεις προς τα σύνορα με τη Λιβύη!

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:09 Δημιουργία 04/12/19, 17:55

Σε ξεδίπλωμα των επόμενων κινήσεων της Τουρκίας. μετά από την υπογραφή συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη, που «γκριζάρει» ανοιχτά την κυριαρχία των ελληνικών συνόρων ανατολικά της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, προχώρησε την Τετάρτη ο Φατίχ Ντονμέζ.

Όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας του Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του σε μεταλλωρύχους από όλη την Τουρκία για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταλλωρύχων, αναφερόμενος έμμεσα προς την Ελλάδα και την Κύπρο, με τη συμφωνία με την Λιβύη χαλάσαμε τις προσπάθειες να μας βγάλουν εκτός παιχνιδιού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αυτή η συμφωνία είναι μια σωστή συμφωνία».

Ακόμα, ο Ντονμέζ αποκάλυψε πως«στα πλαίσια της συμφωνίας (με τη Λιβύη), στις περιοχές δικαιοδοσίας μας, οι εταιρείες μας θα ξεκινήσουν έρευνες και εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές.

Πρώτα πρέπει οι δύο χώρες να περάσουν αυτή τη συμφωνία από τα κοινοβούλιά τους. Αφού θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα αρχίσουν και οι εργασίες αδειοδότησης», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Πρόσθεσε ότι θα προστατεύσουμε «μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Η αποφασιστικότητά μας αυτή θα συνεχιστεί», ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε