Σίγουρος ο Τραμπ για νίκη, μετά την παραπομπή του από τους Δημοκρατικούς

Σίγουρος ο Τραμπ για νίκη, μετά την παραπομπή του από τους Δημοκρατικούς

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:30 Δημιουργία 05/12/19, 17:31

Με επιθετικό ύψος έρχεται η απάντηση του Ντόναλτ Τραμπ στην πρόταση των Δημοκρατικών για την έναρξη διαδικασίας παραπομπής του από την προεδρία των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην Τετάρτη η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Με αναρτήσεις του στο Twitter, ο Τραμπ επιτίθεται εκ νέου στην ηγεσία των Δημοκρατικών, κατηγορώντας του πως ζητούν την απομάκρυνση του από την προεδρία «χωρίς λόγο», όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

«Ευτυχώς, οι Ρεπουμπλικανοί είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Θα νικήσουμε!» σημείωσε ο Τραμπ.

«Εάν πρέπει να με κατηγορήσετε, κάντε το τώρα, σύντομα, προκειμένου να έχουμε μια ισότιμη διαδικασία στη Γερουσία και προκειμένου η χώρα μας να μπορέσει να ξαναριχτεί στη δουλειά» έγραψε επίσης στο Twitter.

Νωρίτερα, η Νάνσι Πελόζι, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως η σχετική επιτροπή θα προχωρήσει με τη εξέταση των άρθρων για τη καθαίρεση του προέδρου Τραμπ από το αξίωμα του.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αδυναμία του προέδρου για την εφαρμογή των νόμων. Δεν μας άφησε άλλη επιλογή» είπε το στέλεχος των Δημοκρατικών.

«Τα δεδομένα είναι αδιάψευστα. Ο πρόεδρος καταχράστηκε την εξουσία του για δικό του προσωπικό όφελος εις βάρος της εθνικής μας ασφάλειας, παρακρατώντας στρατιωτική βοήθεια και μια κρίση συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο με αντάλλαγμα μία ανακοίνωση για την έναρξη έρευνας εις βάρος του πολιτικού του αντιπάλου» ανέφερε η κ. Πελόζι.

O Αμερικανός πρόεδρος φέρεται ότι χρησιμοποίησε την ιδιότητά του για να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν, ζητώντας από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του και εις βάρος του γιου του.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ζητήσει από τους Δημοκρατικούς να προχωρήσουν γρήγορα, εάν θέλουν να του απαγγείλουν κατηγορίες. Σε δύο αναρτήσεις του στο twitter, ο Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι έχουν τρελαθεί και σημείωσε ότι ενώ δεν έχουν εις βάρος του στοιχεία, αυτό μοιάζει να μην έχει σημασία.

«Συνεπώς εγώ λέω, εάν πρόκειται να με παραπέμψετε, κάντε το τώρα, γρήγορα ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία, και ώστε η χώρα μας να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς», ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε