Τετ-α-τετ Τραμπ-Λαβρόφ - Η ατζέντα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:20 Δημιουργία 09/12/19, 15:19

Συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ θα έχει αύριο, Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια συνομιλιών που θα έχει με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax που επικαλείται πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Στις 10 Δεκεμβρίου ο Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ουάσιγκτον. Αναμένεται να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ, θα έχει επίσης συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Τα μέρη αναμένεται να συζητήσουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που αφορούν την τρέχουσα και τη μελλοντική κατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και επείγοντα διεθνή θέματα», σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, η οποία υποστηρίζει ότι προηγήθηκε πρόσκληση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας περνούν μία από τις σοβαρότερες κρίσεις μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αξαιτίας μίας σειρά ζητημάτων – από τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 έως τις συρράξεις στην Ουκρανία και τη Συρία.

Ο χρόνος επίσης τελειώνει, προκειμένου οι δύο πλευρές να επιτύχουν μια συμφωνία που θα αντικαταστήσει ή θα επεκτείνει τη νέα Συνθήκη START για τα πυρηνικά, η οποία πρόκειται να λήξει τον Φεβρουάριο του 2021. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες μια επέκταση της συμφωνίας χωρίς προϋποθέσεις και περαιτέρω συζήτηση.

Αν σου άρεσε κάνε