Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις βρετανικές εκλογές

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις βρετανικές εκλογές

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 09/12/19, 21:44

Στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου εισέρχεται η Βρετανία, με τους Τόρις (Συντηρητικούς) να εξακολουθούν να προηγούνται των Εργατικών, από 6 έως και 14 μονάδες, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με νέα μέτρηση της εταιρείας Survation, το κόμμα του Μπόρις Τζονσον φτάνει το 45% στην πρόθεση ψήφου, ενισχυμένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας, ενώ οι Εργατικοί υποχωρούν από το 33% στο 31%.

Δημοσκόπηση της εταιρείας BMG Research, δείχνει επίσης διευρυμένο το προβάδισμα των Τόρις, από τις έξι στις εννέα ποσοστιαίες μονάδες, με ποσοστό 41% έναντι 32% των Εργατικών.

Οι Τόρις του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον βλέπουν το προβάδισμά τους έναντι των Εργατικών να μειώνεται στις 6 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM που διεξήχθη για λογαριασμό του Reuters. Συγκεντρώνουν το 42% των ψηφοφόρων, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με την δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν κερδίζει μια μονάδα και λαμβάνει ποσοστό 36%.

Ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων των τελευταίων 18 μηνών δίνει στους Τόρις 42,9% και στους Εργατικούς 33%, διαφορά αυξημένη κατά μισή ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

Αν σου άρεσε κάνε