Μακελειό σε νοσοκομείο της Τσεχίας - Άνοιξε πυρ, σκότωσε και τράπηκε σε φυγή

Μακελειό σε νοσοκομείο της Τσεχίας - Άνοιξε πυρ, σκότωσε και τράπηκε σε φυγή

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:26 Δημιουργία 10/12/19, 11:21

Μακελειό σημειώθηκε σε νοσοκομείο της βορειοανατολικής πόλης της Τσεχίας Οστράβα, όταν έπεσαν πυροβολισμοί, με τουλάχιστον έξι ανθρώπους να οδηγούνται στον θάνατο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αστυνομία αναζητεί τον ύποπτο που άνοιξε πυρ.

Αρχικά, οι Αρχές έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματίες. Στη συνέχεια, όμως, ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις επιβεβαίωσε ότι τα δύο άτομα που τραυματίστηκαν, υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Τσέχος πρωθυπουργός έχει ακυρώσει το πρόγραμμά του και μεταβαίνει εσπευσμένα στην Οστράβα, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Αντρέι Μπάμπις ανέφερε επίσης ότι ορισμένα από τα θύματα του μακελειού βρίσκονταν στην αίθουσα αναμονής, όταν δέχθηκαν την επίθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης πυροβόλησε τα θύματά του από κοντινή απόσταση, στοχεύοντας το κεφάλι και το λαιμό.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία ενός υπόπτου που αναζητείται σχετικά με την υπόθεση, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών στον εντοπισμό του. Στη συνέχεια όμως διέγραψε την ανάρτηση, γεγονός που υποδεικνύει ότι πιθανόν δημοσίευσε τη φωτογραφία λάθος προσώπου.

Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι ο άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ στην πτέρυγα των εξωτερικών ιατρείων. Σύμφωνα με το site Seznam Zprávy, o δράστης έχει τραπεί σε φυγή και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα πρόκειται για έναν άνδρα με κόκκινο μπουφάν και ύψος περίπου 1,80.

Αν σου άρεσε κάνε