Για παρακώλυση δικαιοσύνης και κατάχρηση εξουσίας παραπέμπεται ο Τραμπ

Για παρακώλυση δικαιοσύνης και κατάχρηση εξουσίας παραπέμπεται ο Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:09 Δημιουργία 10/12/19, 16:32

Στην κατάθεση της επίσημης πρότασης για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλτ Τραμπ, προχώρησαν την Τρίτη οι ηγέτες των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, με κατηγορίες για τα παραπτώματα της κατάχρησης εξουσίας και παρακώλυση δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης, Τζέρολντ Νάντλερ, δήλωσε ότι ο Τραμπ «θεωρεί ότι είναι υπεράνω του νόμου». «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι κανένας, ούτε ακόμα και ο πρόεδρος, δεν είναι υπεράνω του νόμου» υπογράμμισε.

Ο Νάντλερ υποστήριξε ότι ο Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία του με την άσκηση πίεσης στην Ουκρανία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Επιτροπή Δικαιοσύνης θα συνεδριάσει αργότερα αυτή την εβδομάδα για να αποφασίσει σχετικά με τις δύο κατηγορίες για την παραπομπή του Τραμπ.

Το σώμα, το οποίο ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπερψηφίσει την παραπομπή του ρεπουμπλικανού προέδρου, δημιουργώντας το πλαίσιο για μια δραματική δίκη στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία, η οποία είναι πιθανό να αρχίσει τον Ιανουάριο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει έτσι ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία που παραπέμπεται από το αμερικανικό Κογκρέσο με αίτημα την καθαίρεσή του.

Ο Τραμπ κατηγορείται πως άσκησε πιέσεις στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διατάξει έρευνα σε βάρος του κύριου αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν για διαφθορά.

Η πρώτη απάντηση του προέδρου

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Τραμπ με ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει πως «το να παραπέμψεις έναν Πρόεδρο που έχει αποδειχθεί μέσα από αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ίσως της πιο ισχυρής οικονομίας στην ιστορία της χώρας μας, ότι έχει μία από τις πιο επιτυχημένες προεδρίες όλων των εποχών και το πιο σημαντικό, ότι δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ λάθος, είναι τεράστια Πολιτική Τρέλα!» σχολίασε ο Τραμπ.

Αν σου άρεσε κάνε