Ενημέρωση Ερντογάν σε Πούτιν για τη συμφωνία με τη Λιβύη

Ενημέρωση Ερντογάν σε Πούτιν για τη συμφωνία με τη Λιβύη

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 10/12/19, 19:28

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Τούρκος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν καιΤαγίπ Ερντογάν θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία τις ερχόμενες μέρες με θέμα συζήτησης την κατάσταση στη Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με όλες τις εμπόλεμες πλευρές στη Λιβύη και τάσσεται υπέρ μιας ειρηνικής επίλυσης στον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα, τόνισε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Τις ερχόμενες μέρες, αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί, και γίνονται προετοιμασίες», συμπλήρωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναφέρει χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι θα συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογό του την κατάσταση στη Λιβύη και εξέφρασε την πρόθεσή του να προσπαθήσει να τον πείσει να σταματήσει τη στήριξη που παρέχει στον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ.

«Η Ρωσία καλωσορίζει όλες τις πρωτοβουλίες που ενδέχεται να συμβάλουν στη διευθέτηση στη χώρα. Στην πραγματικότητα, η βάση της διευθέτησης αυτής έχει υπονομευθεί, σε μεγάλο βαθμό, λόγω γνωστών στρατιωτικών ενεργειών από ορισμένες γνωστές συμμαχίες», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Αν σου άρεσε κάνε