Ο Ζάεφ μπλοκάρει την υποψηφιότητα του Αυστριακού Χάντκε για το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Ο Ζάεφ μπλοκάρει την υποψηφιότητα του Αυστριακού Χάντκε για το Νόμπελ Λογοτεχνίας

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 10/12/19, 20:38

Με απόφαση του ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας και του πρωθυπουργού της Ζόραν Ζάεφ, η γειτονική μας χώρας ανακοίνωση την Τρίτη πως θα μποϊκοτάρει την αποψινή τελετή στη Στοκχόλμη για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στον αυστριακό λογοτέχνη Πέτερ Χάντκε, ο οποίος έχει επικριθεί ότι στη διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, είχε υποστηρίξει τον ηγέτη των Σέρβων, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

«Πρέπει να εναντιωθούμε στην άρνηση της γενοκτονίας. Έδωσα εντολή στον πρέσβη της Βόρειας Μακεδονίας στη Σουηδία, να μην παραστεί στην τελετή για την απονομή του βραβείου Νόμπελ στον Χάντκε» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, о υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Προηγουμένως, ορισμένες ακόμη χώρες, όπως η Κροατία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Αλβανία, το Κόσοβο και η Τουρκία γνωστοποίησαν ότι θα μποϊκοτάρουν την τελετή απονομής του βραβείου, για να διαμαρτυρηθούν για την επιλογή του Χάντκε, λόγω των θέσεων και απόψεων που εξέφρασε αυτός για τους πολέμους στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Αν σου άρεσε κάνε