The final countdown στη Βρετανία: Ράλι για τη στερλίνα

The final countdown στη Βρετανία: Ράλι για τη στερλίνα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:13 Δημιουργία 12/12/19, 13:09

Στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στη Βρετανία είναι στραμμένα τα «βλέμματα»των αγορών, με τη στερλίνα να σκαρφαλώνει σε υψηλά.

Συγκεκριμένα, το νόμισμα έχει αναρριχηθεί στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο.

Στις κάλπες, η επιλογή είναι ανάμεσα στους Συντηρητικούς, που δεσμεύονται για Brexit τον Ιανουάριο και τους Εργατικούς, που υπόσχονται ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Αν και για τις αγορές η στάση στο μέτωπο αυτό είναι το καθοριστικό, για τους ψηφοφόρους η απόφαση είναι πολύ πιο σύνθετη και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα.

Οι επενδυτές επιλέγουν πάντως να ποντάρουν στο σενάριο που λέει ότι η κάλπη θα δείξει ξεκάθαρη αυτοδυναμία για τους Τόρις και στήριξη στη συμφωνία Τζόνσον για συντεταγμένη αποχώρηση από την Ε.Ε. Μπορεί κάποτε να ήλπιζαν σε μία ακύρωση του Brexit, αλλά τώρα αυτό που ζητούν είναι άρση της αβεβαιότητας.

Υπό τις συνθήκες αυτές η στερλίνα ανατιμάται για δεύτερη διαδοχική ημέρα, φτάνοντας στα 1,32 δολάρια. Τους τελευταίους μήνες είναι το νόμισμα με την καλύτερη επίδοση παγκοσμίως, χάρη και σε δημοσκοπήσεις που έδιναν στους Τόρις ευρύτατο προβάδισμα.

Αν σου άρεσε κάνε