Ο Ακάρ απειλεί Ελλάδα και Κύπρο με επανάληψη του 1974

Ο Ακάρ απειλεί Ελλάδα και Κύπρο με επανάληψη του 1974

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 13/12/19, 19:47

«Εκεί που βρισκόμασταν το 1974, βρισκόμαστε και σήμερα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλούσι Ακάρ σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, προσθέτοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας και δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο σε αυτές τις περιοχές».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Τουρκία έπραξε αυτό που έπρεπε και θα συνεχίσει να το πράττει στο πλαίσιο του Δικαίου της Θάλασσας

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στις εξελίξεις σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο είπε πως η Τουρκία είναι «υπέρ της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε. Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί αδυναμία. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο σε αυτές τις περιοχές. Και αυτό δεν αποτελεί απειλή. Απλώς αναμένουμε από όλους να δουν τις πραγματικότητες και προσκαλούμε όλους τους γείτονές μας να το κάνουν αυτό».

Για τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, ο Χολουσί Ακάρ είπε ότι «εμείς ως κυρίαρχες χώρες, κάναμε αυτό που έπρεπε στο πλαίσιο του θαλάσσιου δικαίου, των συμφερόντων του έθνους μας και του δικαίου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Αν σου άρεσε κάνε