Κυρίαρχος της βρετανικής πολιτικής σκηνής ο Τζόνσον: Οι νέοι υπουργοί και η πρώτη «μάχη»

Κυρίαρχος της βρετανικής πολιτικής σκηνής ο Τζόνσον: Οι νέοι υπουργοί και η πρώτη «μάχη»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:07 Δημιουργία 16/12/19, 10:04

Κυρίαρχος της βρετανικής πολιτικής σκηνής, έχοντας σημειώσει τη μεγαλύτερη νίκη των Συντηρητικών από την εποχή της Θάτσερ, ο Μπόρις Τζόνσον επιλέγει τους νέους υπουργούς σήμερα, Δευτέρα.

Η «μάχη», πάντως, τώρα επικεντρώνεται στη συζήτηση που έχει ανοίξει η Σκωτία για την ανεξαρτησία της.

Σημειώνεται πως οι εκλογές της περασμένης Πέμπτης είδαν το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) να ενισχύει την παρουσία του, παίρνοντας περιφέρειες από τους Τόρις του Τζόνσον (κέρδισε 48 από τις 59 έδρες της Σκωτίας), με υποσχέσεις εναντίωσης στο Brexit και προώθησης μίας νέας ψηφοφορίας για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του κόμματος, Νίκολα Στέρτζον, τονίζει ότι οι εκλογές της δίνουν εντολή για νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας –υπενθυμίζεται ότι οι Σκωτσέζοι ψήφισαν υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2014.

«Η Σκωτία δεν μπορεί δεν μπορεί να φυλακιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ενάντια στη θέλησή της», ανέφερε η Στέρτζον στην τηλεόραση του BBC την Κυριακή.

Την Κυριακή, η ομάδα του Μπόρις Τζόνσον έδωσε την πιο εμφατική απόρριψη στο αίτημα της Στέρτζον για δεύτερο δημοψήφισμα στη Σκωτία. «Δεν πρόκειται να κάνουμε δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη Σκωτία», ανέφερε ο Μάικλ Γκόουβ στο Sky News.

Αν σου άρεσε κάνε