Αναστασιάδης: Δεν αρκούν οι  δικοινοτικές εκδηλώσεις για την επίλυση του Κυπριακού

Αναστασιάδης: Δεν αρκούν οι δικοινοτικές εκδηλώσεις για την επίλυση του Κυπριακού

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:02 Δημιουργία 16/12/19, 15:58

Ξεκάθαρα μηνύματα προς την Τουρκία για το θέμα του Κυπριακού έστειλε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση με τίτλο »Μετασχηματιστική ηγεσία για την ειρήνη» στην οποία μετείχε ο ίδιος και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί Mustafa Akinci, παρουσία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι εκδηλώσεις, όπως η σημερινή αποτελούν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως πάνω από όλα χρειάζεται ο σεβασμός προς ένα κράτος που δεν πρέπει πλέον να είναι εξάρτημα ή υποχείριο της οποιασδήποτε τρίτης χώρας.

Κληθείς να αναφερθεί στην εκδήλωση, ο ίδιος είπε ότι «είναι μια, πιστεύω, σημαντική εκδήλωση που, χωρίς να παραγνωρίζει εθνική καταγωγή, θέλει να καλλιεργήσει μια κουλτούρα ειρηνικής συμβίωσης. Είναι ένα στοιχείο απαραίτητο μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλουμε για ειρηνική συμβίωση, αν και εφόσον οι συνθήκες μας επιτρέψουν ως Κύπριοι να εργαστούμε για να λύσουμε ως ανεξάρτητη χώρα το κυπριακό πρόβλημα.

Αντιλαμβάνεστε ότι είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά για λύση του Κυπριακού δεν είναι αρκετά. Χρειάζεται πριν και πάνω από όλα ο σεβασμός προς ένα κράτος, το οποίο δεν πρέπει πλέον να είναι εξάρτημα ή υποχείριο της οποιασδήποτε τρίτης χώρας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, πιστεύω ότι, συμβάλλει και η καλλιέργεια μιας σωστής αντίληψης του αλληλοσεβασμού και της διαφορετικότητας, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, όπου ειρηνικά συμβιώνουν εκείνοι που νομίμως κατοικούν σε ένα κράτος» κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Αν σου άρεσε κάνε