Αίγυπτος προς ΟΗΕ: Να μην πρωτοκολληθούν οι συμφωνίες Τουρκίας-Λιβύης

Αίγυπτος προς ΟΗΕ: Να μην πρωτοκολληθούν οι συμφωνίες Τουρκίας-Λιβύης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:36 Δημιουργία 17/12/19, 09:33

Να μην πρωτοκολληθούν οι συμφωνίες Τουρκίας -Λιβύης ζητεί από τον ΟΗΕ η Αίγυπτος.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς τον γγ του ΟΗΕ, και την πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Αίγυπτος χαρακτηρίζει άκυρα και ανυπόστατα τα δύο memoranda, που υπεγράφησαν μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας και ζητά να μην πρωτοκολληθούν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Τις θέσεις της ελληνικής πλευράς αναφορικά με τις συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ των δύο χωρών, εξήγησε χθες στη Γενεύη και ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, παραθέτοντας τους λόγους που αυτά θεωρούνται κατά την κρίση της Ελλάδος ανύπαρκτα.

«Συζητήθηκε το θέμα των δύο memoranda, τα οποία υπεγράφησαν μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης, και είχα την ευκαιρία να εξηγήσω τις ελληνικές απόψεις στον Γενικό Γραμματέα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι ο κ. Γκουτέρες θα παραπέμψει το θέμα στις νομικές υπηρεσίες του ΟΗΕ, ώστε να έχει και τη δική τους άποψη.

Αν σου άρεσε κάνε