Δεν κάνει βήμα πίσω από τις θέσεις του για το συνταξιοδοτικό ο Μακρόν

Δεν κάνει βήμα πίσω από τις θέσεις του για το συνταξιοδοτικό ο Μακρόν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:12 Δημιουργία 18/12/19, 14:52

Την πρόθεσή του να μην υποχωρήσει από το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει στη Γαλλία και το οποίο έχει προκαλέσει την οργή μεγάλης μερίδας των εργαζομένων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης υπογράμμισε την Τετάρτη ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος «δεν θα εγκαταλείψει το σχέδιο αυτό για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, αλλά είναι διατεθειμένος να το βελτιώσει μέσω των συζητήσεων με τα συνδικάτα», διευκρίνισε η γαλλική προεδρία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος ως το τέλος της εβδομάδας.

Μαζί με τον νέο επικεφαλής της κυβέρνησης για το σχέδιο αυτό μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού Λοράν Πιετρασεφσκί, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ θα συναντήσει σήμερα τον έναν μετά τον άλλον τους επικεφαλής των συνδικάτων και της εργοδοσίας σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στην κρίση, η οποία έχει παραλύσει σε μεγάλο βαθμό τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Σύμφωνα με την προεδρία, ο Μακρόν έχει θέσει ως «στόχο να εξασφαλιστεί μια παύσ" της κινητοποίησης κατά τη διάρκεια των εορτών» των Χριστουγέννων. Τα συνδικάτα που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή των διαμαρτυριών για το μεταρρυθμιστικό αυτό σχέδιο της κυβέρνησης επαναλαμβάνουν προς το παρόν ότι θέλουν να συνεχίσουν την κινητοποίηση, χωρίς να αφήνουν το περιθώριο για μια «ανακωχή» κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, οι οποίες αρχίζουν σε τρεις ημέρες στη Γαλλία.

Αν σου άρεσε κάνε