Πανηγυρική νίκη Τζόνσον και στο κοινοβούλιο με το ν/σ για το Brexit

Πανηγυρική νίκη Τζόνσον και στο κοινοβούλιο με το ν/σ για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:10 Δημιουργία 20/12/19, 16:42

Με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε την Παρασκευή από τη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου το νομοσχέδιο του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον για το Brexit.

Ειδικότερα, υπέρ ψήφισαν 358 βουλευτές και κατά 234 βουλευτές.

Επίσης, οι βουλευτές στήριξαν το χρονοδιάγραμμα για τη συζήτηση του νομοσχεδίου εντός τριών ημερών, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, δηλαδή στις 7, 8 και 9 Ιανουαρίου και στη συνέχεια τη ψήφισή του.

Το νομοσχέδιο αναμενόταν να περάσει εύκολα αφού οι Τόρις κέρδισαν πλειοψηφία 80 βουλευτών στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

«Έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε και να απορρίψουμε τις παλιές ετικέτες του Leave και του Remain» ανέφερε κατά την ομιλία του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κορμπίν έκανε λόγο για «απερίσκεπτο» νομοσχέδιο που θα διχάσει την κοινωνία και κάλεσε τους βουλευτές του κόμματός του να το καταψηφίσουν.

Η Βουλή θα διακόψει τη λειτουργία της για την περίοδο των εορτών για να συνέλθει ξανά στις 7 Ιανουαρίου, περνώντας στο επόμενο στάδιο της νομοθετικής διαδικασίας.

Αν σου άρεσε κάνε