«Σολομώντεια» λύση της Τουρκίας για στρατεύματα στη Λιβύη

«Σολομώντεια» λύση της Τουρκίας για στρατεύματα στη Λιβύη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:50 Δημιουργία 27/12/19, 14:12

Με προσεχτικές κινήσεις και με στόχο να μην οξύνει τις αντιδράσεις από το εξωτερικό προς την Άγκυρα συνεχίζει ο Ταγίπ Ερντογάν τις κινήσεις του για να «πατήσει πόδι» στη Λιβύη με τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης του Φαγέζ αλ-Σάρατζ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν την Παρασκευή τουρκικά media, η Άγκυρα συμφώνησε να προχωρήσει στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη αλλά όχι με δυνάμεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά με τους ένοπλους φιλοτούρκους που μάχονται τους Κούρδους και την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στη Λιβύη θα σταλθούν αρκετές ένοπλες δυνάμεις που μάχονται στη Συρία, με την αποστολή τους να αναμένεται από τις αρχές του 2020.

Την ίδια ώρα και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα (SOHR) υποστηρίζει πως η Τουρκία στρατολογεί στην Συρία μισθοφόρους τζιχαντιστές για να πολεμήσουν στην Λιβύη.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το SOHR, υποστηριζόμενες από την Τουρκία ομάδες τζιχαντιστών έχουν ανοίξει τέσσερα κέντρα στρατολόγησης στην περιοχή του Αφρίν, βόρεια από το Χαλέπι.

Το Παρατηρητήριο υποστηρίζει πως κατέγραψε δεκάδες άτομα που πηγαίνουν στα κέντρα για να καταταγούν και να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις στη Λιβύη, υπό την «προστασία» της Τουρκίας.

Αν σου άρεσε κάνε