Και πάλι η Κομισιόν «τρενάρει» τo εμπορικό καθεστώς για το Brexit

Και πάλι η Κομισιόν «τρενάρει» τo εμπορικό καθεστώς για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 27/12/19, 17:07

Για το ενδεχόμενο «παγώματος» της εμπορικής σχέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit έκανε λόγο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στη βελγική εφημερίδα Les Echos.

Η Γερμανίδα αξιωματούχος είπε ότι και οι δύο πλευρές χρειάζεται να σκεφτούν σοβαρά για το εάν υπάρχει επαρκής χρόνος για να ολοκληρωθεί μια νέα εμπορική συνθήκη και να επιτευχθεί συμφωνία σε μια σειρά από άλλα ζητήματα.

«Θα ήταν λογικό να αξιολογηθεί η κατάσταση για έξι μήνες και στη συνέχεια, εάν κριθεί απαραίτητο, να παραταθεί η περίοδος μετάβασης», είπε.

Η Βρετανία έχει ορίσει την αυστηρή προθεσμία του Δεκεμβρίου του 2020 για την επίτευξη νέας εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ, ποντάροντας στο ότι η προοπτική άλλης μιας κρίσης από το Brexit θα αναγκάσει τις Βρυξέλλες να κινηθούν γρήγορα για να σφραγίσουν μια συμφωνία.

Σε ξεχωριστές δηλώσεις στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η φον ντερ Λάιεν είπε για την προθεσμίας αποχώρησης της Βρετανίας που επί του παρόντος είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2020: «Αυτό με ανησυχεί αρκετά, γιατί ο χρόνος είναι εξαιρετικά λίγος για να τον όγκο των ζητημάτων που πρέπει να διευθετηθούν».

Αν σου άρεσε κάνε