Κανένα μέλος του NATO δεν σκοτώθηκε από τους ιρανικούς πυραύλους, λέει η Συμμαχία

Κανένα μέλος του NATO δεν σκοτώθηκε από τους ιρανικούς πυραύλους, λέει η Συμμαχία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:33 Δημιουργία 08/01/20, 14:50

TAGS

Κανένα μέλος ή στέλεχος του NATO δεν έχασε τη ζωή τους από τις επιθέσεις με πυραύλους που σημείωσε το Ιράν κατά στόχων της Συμμαχίας στο Ιράκ νωρίτερα την Τετάρτη, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του NATO που προσπαθεί να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της Τεχεράνης για δεκάδες θύματα από τις επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται πως το Ιράν ανέφερε πως τουλάχιστον 80 στελέχη του NATO σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις που έγιναν ως αντίποινα στη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης την περασμένη Παρασκευή.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε σήμερα την εκτόξευση ιρανικών πυραύλων.

«Το ΝΑΤΟ καλεί το Ιράν να απόσχει από κάθε νέα βία», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter.

Αξιωματούχος της Συμμαχίας διαβεβαίωσε, εξάλλου, πως κανένα θύμα δεν υπάρχει ανάμεσα στα μέλη της αποστολής της Συμμαχίας που έχει επιφορτιστεί με την εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων.

Λόγω των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή, το ΝΑΤΟ ανέστειλε το περασμένο Σάββατο τις επιχειρήσεις του για την εκπαίδευση του ιρακινού στρατού. Χθες, Τρίτη, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι ένα μέρος του προσωπικού του που σταθμεύει εκεί θα μεταφερθεί προσωρινά στο εξωτερικό για λόγους ασφαλείας.

Από τον Οκτώβριο του 2018, η Συμμαχία εκπαιδεύει τις ιρακινές δυνάμεις έπειτα από αίτημα της Βαγδάτης προκειμένου να αποτρέψει την επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους.

Αν σου άρεσε κάνε