Ανακοινώθηκε η συμμετοχή του Τραμπ στο οικονομικό Φόρου του Νταβός

Ανακοινώθηκε η συμμετοχή του Τραμπ στο οικονομικό Φόρου του Νταβός

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:48 Δημιουργία 14/01/20, 15:46

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να συμμετάσχει στην 50η επετειακή σύνοδο πολιτικών ηγετών και επιφανών επιχειρηματιών που θα λάβει χώρα στο Νταβός στις 21-24 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

Ο Τραμπ παρευρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση στο ελβετικό θέρετρο τον Ιανουάριο του 2018, έχοντας ήδη έναν χρόνο στην προεδρία των ΗΠΑ, μεταφέροντας στην παγκόσμια ελίτ το μήνυμά του «Πρώτα η Αμερική». Ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που συμμετείχε στη σύνοδο στο Νταβός εδώ και δύο δεκαετίες δεν παρευρέθηκε στην περυσινή συνάντηση.

Στην αμερικανική αποστολή συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, ο Αμερικανός αντιπρόσωπος για το Εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ καθώς και η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, σύμφωνα με τον κατάλογο των συμμετεχόντων στο φόρουμ που διανεμήθηκε κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου που γίνεται προ της έναρξης των εργασιών. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Τζαβάντ Ζαρίφ, που αναμενόταν στο Νταβός, δεν περιλαμβάνεται πλέον στον κατάλογο των περίπου 3.000 προσώπων που θα παρευρεθούν στην σύνοδο

Αν σου άρεσε κάνε