Στα... τηλέφωνα για τη Λιβύη Τραμπ - Ερντογάν, πριν το Βερολίνο

Στα... τηλέφωνα για τη Λιβύη Τραμπ - Ερντογάν, πριν το Βερολίνο

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 15/01/20, 18:36

Το ζήτημα της Λιβύης και η στάση των ΗΠΑ και της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο νέας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Ντόναλτ Τραμπ με τον Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη.

Την είδηση της επικοινωνίας έδωσε η τουρκική προεδρία με σχετική διαρροή στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, προσθέτοντας πως οι δύο ηγέτες είχαν ένα γόνιμο διάλογο.

Τραμπ και Ερντογάν συνομίλησαν εν όψει της διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο της Γερμανίας την προσεχή Κυριακή και καθώς συνεχίζονται τα μηνύματα από όλες τις πλευρές για τις εξελίξεις στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, μιλώντας σήμερα στη γαλλική εθνοσυνέλευση ανέφερε πως «μόνο μια πολιτική διαδικασία μπορεί να μας βοηθήσει για να βγούμε από το αδιέξοδο. Ανακοινώθηκε μια εκεχειρία. Υπάρχει ηρεμία, αλλά οι συζητήσεις στη Μόσχα δεν ήταν καταληκτικές και η κάθε πλευρά πρέπει να σεβαστεί την κατάπαυση του πυρός επειδή είναι ζωτικής σημασίας για τη Διάσκεψη του Βερολίνου, την Κυριακή», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος υπουργός επέρριψε ευθύνες κυρίως στην Τουρκία για τις πρόσφατες συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με την Τρίπολη. Όπως είπε, πρόκειται για σαφή παραβίαση του εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στη Λιβύη.

Αν σου άρεσε κάνε