«Φωτιές» ανάβει ο Ερντογάν πριν τη Διάσκεψη στο Βερολίνο

«Φωτιές» ανάβει ο Ερντογάν πριν τη Διάσκεψη στο Βερολίνο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:21 Δημιουργία 16/01/20, 13:46

Στρατεύματα στη Λιβύη στέλνει η Τουρκία λίγα μόλις 24ωρα πριν την κρίσιμη διάσκεψη στο Βερολίνο με θέμα τη λιβυκή κρίση.

«Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη προκείμενου να διασφαλίσει τη σταθερότητα της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης της Τρίπολης», δήλωσε στο πλαίσιο ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από την Άγκυρα, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα στα νότιά της, περιλαμβανομένης της Λιβύης.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα αρχίσει να χορηγεί άδειες έρευνας και εξόρυξης στην ανατολική Μεσόγειο το 2020, κατ΄ εφαρμογή του μνημονίου που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ενώ το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα αρχίσει σεισμικές έρευνες στην περιοχή.

Με την συμφωνία αυτή, «δεν είναι πλέον δυνατόν, από νομικής απόψεως, να γίνουν έρευνες, εξορύξεις ή να περάσει αγωγός φυσικού αερίου από την ζώνη που βρίσκεται ανάμεσα στις υφαλοκρηπίδες της Τουρκίας και της Λιβύης», προειδοποίησε ο Ερντογάν.

Αν σου άρεσε κάνε