Τραμπ από Νταβός: Η σχέση μας με την Κίνα ποτέ δεν ήταν η καλύτερη

Τραμπ από Νταβός: Η σχέση μας με την Κίνα ποτέ δεν ήταν η καλύτερη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:36 Δημιουργία 21/01/20, 13:32

«Η σχέση μας με την Κίνα ποτέ δεν ήταν η καλύτερη», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του στο ελβετικό θέρετρο του Νταβός, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες εμπορικές συμφωνίες αντιπροσωπεύουν ένα νέο μοντέλο.

Να σημειωθεί ότι η ομιλία του Τραμπ είχε «φόντο» την «Πρώτη Φάση» της εμπορικής συμφωνίας, η οποία υπεγράφη από τις δύο πλευρές την περασμένη εβδομάδα.

«Οι περισσότεροι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της δεύτερης φάσης της εμπορικής συμφωνίας, οι οποίες θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κερδίζει πάνω από 7 εκατ. θέσεις εργασίας από τότε που εκλέχθηκα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Αναφερόμενος στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, τόνισε ότι έχει αυξήσει τα επιτόκια πολύ γρήγορα. «Οι ΗΠΑ χτίζουν μία οικονομία που λειτουργεί για όλους».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία για φύτεμα 1 τρισ. δέντρων την επόμενη δεκαετία», εκδήλωση που ξεκινάει από το Νταβός, σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος όσον αφορά την περιβαλλοντική πολιτική για την κλιματική αλλαγή.

Αν σου άρεσε κάνε