Βρετανία: Και δεύτερη «σίγουρη» υποψήφια για την ηγεσία των Εργατικών

Βρετανία: Και δεύτερη «σίγουρη» υποψήφια για την ηγεσία των Εργατικών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:19 Δημιουργία 22/01/20, 17:16

Θέση στο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο ηγέτη του Εργατικού κόμματος εξασφάλισε η βουλευτής Λίζα Νάντι και έγινε η δεύτερη υποψήφια, μετά τον σκιώδη υπουργό για το Brexit Κιέρ Στάρμερ, που πετυχαίνει το στόχο.

Μετά την χθεσινή υποστήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα, του GMB, και την ήδη εξασφαλισμένη υποστήριξη του μικρότερου, του NUM, υπολειπόταν ένα μικρό ποσοστό για να συμπληρώσει την απαιτούμενη στήριξη για το ψηφοδέλτιο από το 5% των ενώσεων και οργανώσεων που πρόσκεινται στους Εργατικούς, την οποία και έλαβε σήμερα.

Η υποψήφια εξέφρασε την ετοιμότητά της να ενώσει το κόμμα των Εργατικών και να επαναφέρει την εμπιστοσύνη των πολιτών ώστε οι Εργατικοί να επιστρέψουν στην εξουσία στις επόμενες εκλογές.

Η Νάντι ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο μετά τη δημόσια υποστήριξη που έλαβε νωρίτερα από την βουλευτή Τζες Φίλιπς, που ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή της από τον αγώνα για την ηγεσία.

Η Νάντι θεωρείται το «αουτσάιντερ» στην κούρσα διαδοχής του Τζέρεμι Κόρμπιν, καθώς στις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις κατείχε την τρίτη θέση με μεγάλη διαφορά από τον Κιερ Στάρμερ και την σκιώδη υπουργό Επιχειρηματικότητας Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι. Η τέταρτη υποψήφια είναι η σκιώδης υπουργός Εξωτερικών Έμιλι Θόρνμπερι, η οποία δεν στηρίζεται από κάποιο από τα μεγάλα εργατικά συνδικάτα και θα πρέπει να αναζητήσει κάλυψη από τουλάχιστον 33 τοπικές οργανώσεις.

Αν σου άρεσε κάνε