Κοροναϊός: Ακυρώνονται οι εορτασμοί για το νέο κινεζικό έτος - Σε καραντίνα τρεις πόλεις

Κοροναϊός: Ακυρώνονται οι εορτασμοί για το νέο κινεζικό έτος - Σε καραντίνα τρεις πόλεις

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:16 Δημιουργία 23/01/20, 15:23

Στην ακύρωση των εορτασμών για το νέο κινεζικό έτος προχώρησε την Πέμπτη το Πεκίνο, τη στιγμή που εντείνονται οι παγκόσμιες ανησυχίες για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, ενώ η Βουχάν, Χουνγκκανγκ και η Εζού έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από τον νέο κοροναϊό έχει φθάσει τα 634, μετέδωσε σήμερα η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας, θα κλείσει μέχρι νεωτέρας εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο, ανακοινώθηκε εξάλλου σήμερα από τον θεσμό.

Το παλιό ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας θα κλείσει τις πύλες του από το Σάββατο «για να αποφευχθούν μολύνσεις που συνδέονται με τη συγκέντρωση επισκεπτών», αναφέρει το μουσείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Μάλιστα, η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε πως καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού σε άτομο που ταξίδεψε στη χώρα από την Κίνα.

Ακόμα, και το Βιετνάμ ανακοίνωσε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, από Κινέζους πολίτες.

Την ίδια ώρα, ο πλανήτης έχει το «βλέμμα» στραμμένο στην απόφαση του ΠΟΥ για τον αν θα σημάνει παγκόσμιο συναγερμό για τον ιό, αναμένοντας τα νεότερα από τη σημερινή συνεδρίαση του Οργανισμού.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας έχουν επιβεβαιώσει συνολικά 571 κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Ως το βράδυ της Τετάρτης, ο νέος ιός είχε προκαλέσει τον θάνατο 17 ανθρώπων, όλων στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Ουχάν, η εστία της μόλυνσης.

Οι αρχές της μεγαλούπολης Ουχάν αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων μέσων μεταφοράς, το κλείσιμο του αεροδρομίου και των σιδηροδρομικών σταθμών για τους ταξιδιώτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν από την πόλη, συνιστώντας παράλληλα στους περίπου 11 εκατ. κατοίκους, να μην φύγουν από την πόλη χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Τα δρομολόγια των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, του μετρό, των φέριμποτ, καθώς και οι αναχωρήσεις των αεροπλάνων και των αμαξοστοιχιών αναστέλλονται από αύριο στις 10:00 το πρωί τοπική ώρα, μέχρι νεωτέρας, υπογράμμισε η ειδοποίηση που εξέδωσε το ειδικό κλιμάκιο που έχει συστήσει η τοπική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ιού.

Το μέτρο παύθηκε σε μια προσπάθεια "δραστικής διακοπής εξάπλωσης του ιού, για τον αποφασιστικό περιορισμό της έξαρσης και την διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών", τονίζει η ειδοποίηση.

Αν σου άρεσε κάνε