Σε 9 χώρες επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού

Σε 9 χώρες επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:24 Δημιουργία 23/01/20, 16:45

Σε 9 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι χώρες όπου έχουν επιβεβαιωμένα καταγραφεί κρούσματα του νέου κοροναϊού που ξεκίνησε στην Κίνα και έχει εντείνει παγκόσμιες ανησυχίες για την έκταση και τις συνέπειες της νέας επιδημίας.

Οι δύο τελευταίες χώρας είναι το Βιετνάμ και η Σιγκαπούρη, που έρχονται να προστεθούν στα κρούσματα που έχουν καταγραφεί σε Κίνα, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Ταιβάν, Νότια Κορέα και Σαουδική Αραβία.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική εντολή, απαγορεύοντας την τουριστική βίζα προς αλλοδαπές γυναίκες σε εγκυμοσύνη, εκτός εάν μπορούν να αποδείξουν πως δεν εισέρχονται στη χώρα για να γεννήσουν.

Στην Κίνα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από τον νέο κοροναϊό έχει φθάσει τα 634, μετέδωσε σήμερα η κινεζική κρατική τηλεόραση, ενώ οι πόλεις που έχουν τεθεί σε καραντίνα έχουν αυξηθεί σε 7, μέχρι στιγμής, με τον αριθμό των ατόμων που τους έχει απαγορευτεί η μετακίνηση να ανέρχεται σε 12 εκατ.

Όλες οι περιοχές βρίσκονται κοντά στην Ουχάν, όπου πρωτοεντοπίστηκε ο κοροναϊός.

Η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας, θα κλείσει μέχρι νεωτέρας εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο, ανακοινώθηκε εξάλλου σήμερα από τον θεσμό.

Το παλιό ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας θα κλείσει τις πύλες του από το Σάββατο «για να αποφευχθούν μολύνσεις που συνδέονται με τη συγκέντρωση επισκεπτών», αναφέρει το μουσείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Την ίδια ώρα, ο πλανήτης έχει το «βλέμμα» στραμμένο στην απόφαση του ΠΟΥ για τον αν θα σημάνει παγκόσμιο συναγερμό για τον ιό, αναμένοντας τα νεότερα από τη σημερινή συνεδρίαση του Οργανισμού.

Αν σου άρεσε κάνε