Απειλεί με «λιβυκό χάος» στη Μεσόγειο ο Ερντογάν

Απειλεί με «λιβυκό χάος» στη Μεσόγειο ο Ερντογάν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:49 Δημιουργία 24/01/20, 13:46

Απειλές για επέκταση του «λιβυκού χάους» στη Μεσόγειο, εάν δεν επιβληθεί ηρεμία, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

«Το χάος που κυριαρχεί στη Λιβύη κινδυνεύει να έχει συνέπειες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, εάν δεν επιβληθεί ηρεμία το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Ερντογάν, εγκανιάζοντας το νέο γερμανοτουρκικό πανεπιστήμιο στην Κωνσταντινούπολη μαζί με την κυρία Μέρκελ.

«Πρέπει να επιταχύνουμε την επίλυση, εάν δεν θέλουμε να σηκώσουν κεφάλι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα», απείλησε ο Ερντογάν.

Μέρκελ και Ερντογάν θα έχουν συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών το απόγευμα και η κατάσταση στη Λιβύη θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών, έπειτα και από τη διεθνή διάσκεψη που οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο.

Εκτός της Λιβύης, η κατάσταση στη βορειοδυτική Συρία θα απασχολήσει τους δύο ηγέτες, την ώρα που η επίθεση του καθεστώτος της Δαμασκού κατά της επαρχίας του Ιντλίμπ έχει προκαλέσει την έξοδο δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της εμπόλεμης περιοχής.

Αν σου άρεσε κάνε