Στην Ουχάν ο στρατός για τον φονικό κοροναϊό

Στην Ουχάν ο στρατός για τον φονικό κοροναϊό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:45 Δημιουργία 24/01/20, 14:06

Τον στρατό κατεβάζει η Κίνα, τη στιγμή που δέκα πόλεις της έχουν τεθεί σε Καραντίνα λόγω του νέου κοροναϊού που «σαρώνει».

Ειδικότερα, τουλάχιστον 40 στρατιώτες έχουν αποσταλεί στην Ουχάν για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης υγείας.

Χθες, Πέμπτη οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν στα τρένα και τα αεροπλάνα να αναχωρούν από την Ουχάν, την πόλη που θεωρείται επίκεντρο της επιδημίας, από την οποία έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι και έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 800.

Τα λεωφορεία και τα πλοία που διασχίζουν τον Γιναγκτσέ, τον μεγαλύτερο ποταμό της Κίνας που διασχίζει και την Ουχάν, έχουν λάβει εντολή να αναστείλουν τα δρομολόγιά τους. Οι αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει, ενώ έχει ανασταλεί και η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως και σε εννέα γειτονικές της. Συνολικά, περισσότερα από 40 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από τα άνευ προηγουμένου αυτά μέτρα.

Εξάλλου, σήμερα η κρατική τηλεόραση της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι αρχές θα λάβουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

Για τον διευθυντή του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών Γκάο Φου «αν η Ουχάν είναι υπό έλεγχο, ενδέχεται να μην υπάρξουν νέα κρούσματα σε άλλες περιοχές της Κίνας».

Όμως, τα έκτακτα αυτά μέτρα μάλλον ελήφθησαν πολύ αργά, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, σε καραντίνα βρίσκονται 13 κινεζικές πόλεις, με συνολικό πληθυσμό που ξεπερνά τα 33 εκατ.

Αν σου άρεσε κάνε