Την Τρίτη η παρουσίαση του σχεδίου Τραμπ για τη Μέση Ανατολή

Την Τρίτη η παρουσίαση του σχεδίου Τραμπ για τη Μέση Ανατολή

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 27/01/20, 20:53

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα ότι πιστεύει στην επιτυχία του ειρηνευτικού του σχεδίου για τo Μεσανατολικό, υποδεχόμενος τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέτζαμιν Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον.

Επίσης ανακοίνωσε ότι ο Λευκός Οίκος θα δώσει στη δημοσιότητα το λεπτομερές ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή την Τρίτη στις 12.00 (19.00 ώρα Ελλάδας).

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα να εξασφαλίσει την «υποστήριξη» των Παλαιστινίων σε αυτό το σχέδιο, το οποίο, σύμφωνα με τους περισσότερους ειδικούς, είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια ευκαιρία να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα», δήλωσε ο Τραμπ μπροστά από τον Λευκό Οίκο έχοντας δίπλα του τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέτζαμιν Νετανιάχου.

Ιράν: «Φαντασιόπληκτο» το σχέδιο

Σχολιάζοντας το ειρηνευτικό σχέδιο του Αμερικανού προέδρου, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών το χαρακτήρισε «φαντασιόπληκτο».

«Αντί για μια φαντασιόπληκτη "Συμφωνία του Αιώνα" – που θα είναι νεκρή με την ανακοίνωσή της – οι αυτοχαρακτηριζόμενοι "πρωταθλητές της δημοκρατίας" θα ήταν καλύτερο να αποδεχτούν τη δημοκρατική λύση που έχει προτείνει ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ένα δημοψήφισμα στο οποίο όλοι οι Παλαιστίνιοι – Μουσουλμάνοι, Εβραίοι ή Χριστιανοί – θα αποφασίσουν για το μέλλον τους», δήλωσε ο Μοχάμεντ Ζαρίφ με tweet του.

Αν σου άρεσε κάνε