Σε έξαρση ο κοροναϊός για τις επόμενες μέρες, τονίζουν οι Κινέζοι

Σε έξαρση ο κοροναϊός για τις επόμενες μέρες, τονίζουν οι Κινέζοι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:42 Δημιουργία 28/01/20, 16:22

Για ενδεχόμενη έξαρση της επιδημίας του φονικού κοροναϊού, που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 100 άτομα μέχρι σήμερα, προειδοποιούν την Τρίτη οι κινεζικές αρχές.

Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε πως ο κοροναϊός ενδέχεται να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο εξάπλωσης τους τις επόμενες 7 ή 10 μέρες.

Την ίδια στιγμή, σε 106 ανέρχονται οι νεκροί από το φαινόμενο (όλοι στην Κίνα), ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοαϊού έχουν ξεπεράσει τα 4.700 (κάποια από αυτά και σε χώρες της Ευρώπης).

Το αμερικανικό Κέντρο Λοιμόξεων (CDC) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες των ΗΠΑ να περιορίσουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις τους στην Κίνα λόγω του κοροναϊού.

Εξάλλου, η Αίγυπτος ανέστειλε όλες τις πτήσεις από και προς την Κίνα, λόγω του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Σύνδεσμος Αιγυπτιακών Πρακτορείων Τουρισμού.

Όλες οι επισκέψεις Κινέζων τουριστών στα τουριστικά θέρετρα της Χώρας του Νείλου, όπως η Χουργκάντα, το Σαρμ ελ-Σέιχ και το Ασουάν που είχαν κλειστεί από κινεζικά ταξιδιωτικά γραφεία, αναβλήθηκαν, γράφει ο αιγυπτιακός Τύπος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Egypt Independent, «η Αίγυπτος φιλοξενεί περίπου 24 αιγυπτιακά ταξιδιωτικά γραφεία εξειδικευμένα στην κινεζική αγορά, τα οποία αντιμετωπίζουν σήμερα μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Εκδρομές για περίπου 30.000 Κινέζους τουρίστες που αναμενόταν να επισκεφθούν την Αίγυπτο κατά τη χειμερινή περίοδο ακυρώθηκαν, ενώ η Αίγυπτος αναμενόταν να καλωσορίσει 150.000 Κινέζους επισκέπτες το 2020».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Κινέζου Πολιτιστικού Συμβούλου στην πρεσβεία της Κίνας στο Κάιρο, οι επισκέψεις Κινέζων τουριστών κατά το έτος 2018 ξεπέρασαν τις 500 χιλιάδες.

Αν σου άρεσε κάνε