Κίνα: Έτοιμο το νοσοκομείο αποκλειστικά για τους ασθενείς του κοροναϊού

Κίνα: Έτοιμο το νοσοκομείο αποκλειστικά για τους ασθενείς του κοροναϊού

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:28 Δημιουργία 29/01/20, 16:25

Με ρυθμούς εξπρές οι Κινέζοι έστησαν ένα νοσοκομείο χιλίων κλινών αποκλειστικά και μόνο για τους ασθενείς του νέου κοροναϊού, ο οποίος έχει οδηγήσει στο θάνατο 130 άτομα, ενώ τουλάχιστον 6.000 έχουν μολυνθεί παγκοσμίως.

Το νοσοκομείο βρίσκεται κοντά στην πόλη Ουχάν, εστία μόλυνσης του κοροναϊού, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Το νέο νοσοκομείο ήταν παλαιότερα παραθεριστικό συγκρότημα, το οποίο προοριζόταν για τους εργάτες της περιοχής. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι πρώτοι ασθενείς έχουν ήδη μεταφερθεί στο «Dabie Mountain Regional Medical Centre», στην περιοχή Χουανγκάνγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λονδίνο διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο, με βάση τον αριθμό των αεροπορικών ταξιδίων που πραγματοποιούνται από και προς την ηπειρωτική Κίνα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Στη Γερμανία, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η κυβέρνηση υιοθετεί αυστηρά μέτρα για τους επιβάτες από την Κίνα. Ο υπουργός Υγείας της χώρας Γενς Σπαν ανακοίνωσε ότι τίθενται σε ισχύ τα ακόλουθα μέτρα σε ό,τι αφορά τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

-Οι πιλότοι θα πρέπει να ενημερώνουν τις γερμανικές αρχές για την κατάσταση της υγείας των ταξιδιωτών κατά την προσγείωσή του αεροσκάφους.

-Επιπλέον, οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ιατρικό φάκελο που να πιστοποιεί ότι έχουν περάσει από έλεγχο κι ότι είναι υγιείς.

Αν σου άρεσε κάνε